Εξόρμηση στο Τσαγκαριώτικο ρέμα - Αχέροντα - Γλυκή (διάσχιση) 24 Ιουλίου 2022

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει διάσχιση του Τσαγκαριώτικου ρέματος από τους μύλους Σουλίου έως την γέφυρα Ντάλα και στη συνέχεια μέσω του ποταμού Αχέροντα, έως τη Γλυκή.

Τους μύλους Σουλίου θα τους συναντήσουμε κατευθυνόμενοι προς το ιστορικό Σούλι. Πρόκειται για μία πανέμορφη τοποθεσία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός νερόμυλος που βρίσκεται εκεί χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. Πίσω από τον παλιό νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος τα οποία στην συνέχεια καταλήγουν στον Αχέροντα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το ακόλουθο:
Αναχώρηση από πλατεία Ανδρούτσου στις 08:00΄ π.μ. για Σούλι (μύλοι Σουλίου). Με την άφιξη εκκίνηση της πορείας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διάσχιση γίνεται μέσα στο ποτάμι.
Κολυμβητικές γνώσεις, μαγιό, καθώς και ειδικό παπούτσι για ποταμοδιάσχιση απαραίτητα. Στην περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τέτοιο, μπορεί να χρησιμοποιήσει καλό αθλητικό παπούτσι ή ορειβατικό μποτάκι.
Ώρες πορείας: 5 - Βαθμός δυσκολίας: 1+
Με τη λήξη της πορείας θα υπάρξει αρκετός χρόνος για φαγητό ή καφέ.
Αρχηγός: Παπουτσή Αλίκη (6972978756)
Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε στο
http://eosprevezas.blogspot.com/2022/01/blog-post_2.html
και τον κανονισμό αναβάσεων στο
http://eosprevezas.blogspot.com/2022/01/blog-post_10.html
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την αρχηγό ή η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Η δήλωση συμμετοχής στην εξόρμηση να συνοδεύεται απαραίτητα από προκαταβολή 5 ευρώ ανά άτομο. Η προκαταβολή μπορεί να γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό του Συλλόγου ή με μετρητά κατόπιν συνεννοήσεως με την αρχηγό.
ΙΒΑΝ: GR 6701716230006623107121209 - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.