ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ (19-5-2019)


Την Κυριακή 19 Μαίου ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα Μετέωρα.
 Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας.
Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες.Σήμερα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


 Το πρόγραμμά μας θα έχει ως εξής:
 Αναχώρηση στις 06:00΄ π.μ. από την πλατεία Ανδρούτσου (5:30΄ από Λευκάδα) για Καστράκι Μετεώρων.

Α΄ ΟΜΑΔΑ: 
Πεζοπορία με εκκίνηση από Καστράκι προς Μονή Δούπιανης - Μεγάλο Μετέωρο (615 μ.)(κοινή πορεία με Β΄ΟΜΑΔΑ) και επιστροφή στο Καστράκι.
ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 3  
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

Β΄ ΟΜΑΔΑ:
Πεζοπορία με εκκίνηση από Καστράκι προς Μονή Δούπιανης και κατόπιν Μεγάλο Μετέωρο (615 μ.)(κοινή πορεία με Α΄ΟΜΑΔΑ). Στην συνέχεια η πεζοπορία συνεχίζεται προς Δρακοσπηλιά και Αγία Τριάδα. Κατόπι κατάβαση στην Αγία Άδυσσο, πέρασμα από Μονή Αγίου Πνεύματος και επιστροφή Καστράκι. 

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6  
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1


Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολές στον αρχηγό της εξόρμησης, Βαρσάμη Πέτρο     (6972085262 - απογευματινές ώρες) και στα γραφεία του Συλλόγου (2682102004).