ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ



Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εξόρμηση του Συλλόγου μας στον Προυσό Ευρυτανίας και ανάβαση στην κορυφή Τριανταφυλλιά (1817 μ.) με το εξής πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 09:30 π.μ. από Λευκάδα (Διοικητήριο) και στις 10:00 π.μ. από Πρέβεζα (Πλατεία Ανδρούτσου) για Προυσό.
Άφιξη στον προορισμό και πεζοπορία προς την επιβλητική Μαύρη Σπηλιά (ένα αρκετά βατό μονοπάτι μέσα σε δάσος από έλατα και όσο πλησιάζουμε τα νερά του φαραγγιού ιτιές και πλατάνια, γραφικά ξύλινα γεφυράκια και τους καταρράκτες – διάρκεια πορείας 45 έως 60 λεπτά).
Στη συνέχεια επίσκεψη και ξενάγηση στο βραβευμένο αλλαντοποιείο Στρεμμένου (τη μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης όπως το προσιούτο). Η περιήγηση στην περιοχή κλείνει με επίσκεψη στην ονομαστή Ιερά Μονή Παναγίας Προυσού.
Το βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο του χωριού όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.
ΚΥΡΙΑΚΗ: Πραγματοποίηση της προγραμματισμένης ανάβασης στην κορυφή Τριανταφυλλιά με εκκίνηση από το χωριό Τόρνος και περνώντας μέσα από δάσος με πολλά υπεραιωνόβια έλατα ένα εκ των οποίων είναι 300 ετών περίπου. Ώρες πορείας 7. Βαθμός δυσκολίας: 2.
Εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον και συμμετοχές θα υπάρξει και διαδρομή – πορεία μικρότερης διάρκειας (έως 4 ώρες) με κοινή ώρα και σημείο εκκίνησης.
Εάν ο χρόνος το επιτρέψει, σύντομη επίσκεψη στο λαογραφικό Μουσείο του χωριού Τόρνος.

Περιορισμένος αριθμός κλινών στο ξενοδοχείο (20 κλίνες) και θέσεων στο λεωφορείο (23 θέσεις).
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο του Συλλόγου (τηλ. 2682102004) και στον αρχηγό της εξόρμησης Μιχάλη Σιώζη (τηλ. 6944298062).