ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Την Κυριακή 22-4-2012 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ανάβαση του συλλόγου μας στην ψηλότερη κουφή «Σταυρωτά» ή «Σταυρωτάς», όπως ονομαζόταν παλιότερα, του όρους «Ελάτη» της Λευκάδας. Το πρωί της Κυριακής, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου μας και από τη Λευκάδα, συγκεντρωθήκαμε στο χωριό Εγκλουβή περί τα 65 άτομα και ξεκινήσαμε την ανάβαση από το μονοπάτι του χωριού. Πρώτη στάση τον Αγ. Δονάτο, στο οροπέδιο Βουνί, όπου υπάρχει ένας οικισμός πανάρχαιος και μοναδικός στον κόσμο, ο οικισμός των Βόλτων, ο οποίος απαρτίζεται από πέτρινα κτίσματα με αλώνια.
  Η πορεία συνεχίστηκε στο οροπέδιο της Εγκλουβής, περνώντας δίπλα από τα χωράφια των οποίων η γνωστή φακή είχε αρχίσει να πρασινίζει. Συνεχίσαμε ανάμεσα από πέτρινα τοιχώματα που η φύση είχε καλλιτεχνικά εναποθέσει στις ανηφορικές πλαγιές και φτάσαμε στην κορυφή σε υψόμετρο 1164μ.

 Η θέα προς τον κόλπο της Βασιλικής και απέναντι της Κεφαλονιάς καταπληκτική. Μια ξαφνική ομίχλη δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να δούμε καθαρά την ΝΑ πλευρά του νησιού. Αφού απολαύσαμε στο βάθος το απέραντο γαλάζιο με το μάτι να φτάνει μέχρι Παξούς επιστρέψαμε στο χωριό. Εκεί στην όμορφη πλατεία απολαύσαμε στα παραδοσιακά καφενεδάκια μεζεδάκια με κρύα μπύρα , τσιπουράκι, γιαούρτι με μέλι και καρύδια.
 Για μια ακόμη φορά ξεφύγαμε, έστω για λίγο, από τα δύσκολα της εποχής. Επιστρέψαμε στην βάση μας δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το μέλος του συλλόγου μας Στέφανο Κατηφόρη και τους Αχιλλέα Τσουκαλά και Γιώργο Καραμήτζο  που σηματοδότησαν τη διαδρομή.