ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΗΠΙΝΑ-ΣΥΡΡΑΚΟ-ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας στο Συρράκο. Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής με προορισμό τη Μονή Κηπίνας η οποία ήταν και το σημείο εκκίνησης της διαδρομής.
Η ομάδα των 16 πεζοπόρων αφού διέσχισε  πέτρινο γεφύρι επισκέφθηκε το νερόμυλο στη τοποθεσία «Κουϊάσα» όπου θαύμασαν μια πανέμορφη λίμνη στην οποία κατέληγαν μικροί καταρράκτες. Μετά από μικρή στάση για τη λήψη των απαραίτητων φωτογραφιών η ομάδα συνέχισε το μονόπατι μέσα από πυκνό και σκιερό δάσος όπου κατέληξε στη τοποθεσία «Πουλιάνα».
Στο σημείο αυτό απόλαυσαν τη θέα των πετρόκτιστων χωριών Συρράκο και Καλλαρύτες και κατευθύνθηκαν στην πλατεία του Συρράκου για μικρή στάση. Στη συνέχεια ακολούθησαν το μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά περνώντας τον ποταμό «Χρούσια» και ανηφόρησαν προς το χωριό Καλλαρύτες.
Άλλη μια μικρή στάση στους Καλλαρύτες για ανάπαυση και η ομάδα σύσωμμη και με ενθουσιασμό για τις υπέροχες εικόνες που βιώσαν επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης. Ακολούθησε επίσκεψη στο μοναστήρι της Κηπίνας και επιστροφή στην Πρέβεζα.

                                                                                    Το Δ.Σ.  Ε.Ο.Σ. Πρέβεζας